maanantai 22. lokakuuta 2012

Ota opintolaina, saa kämppä (?)

Arvatkaa kaksi kertaa kiinnostaako mua muuttaminen yhtään tän päivän neuvottelun jälkeen?

EI!

Älkää käsittäkö väärin, mä haluan kyllä muuttaa kihlatun kanssa yhteen mutta toi vitun jälkihuoltojuttu tekee siitä tooooodella ärsyttävää, inhottavaa ja sekevaa.

Ihan aluks oletettiin jälkihuollon tyyppien puheiden perusteella että ne maksaa 740e vuokraa ja sähkön tiettyyn pisteeseen asti kolme vuotta. Jeejee, hyvä diili!

Sitten kuultiin että ne maksaa vuokravakuudesta vaan kihlatun osuuden, eli mun pitää siis maksaa puolet vuokravakuudesta. Jos vuokravakuus on esimerkiksi kahden kuukauden vuokra, niin mistä helvetistä mä opiskelijana pierasen sellaset rahat yhtäkkiä?

Tänään neuvottelussa selvisi sitten että se vuokra menee jotenkin niin että kummankin pitää hakea toimeentulotukea mutta hei, sitähän ei myönnetä jos ei ole opintolainaa koska opintolainan maksimi lasketaan tuloiksi tjms vaikka sitä ei nostaisi. Mutta hyviä uutisia, kihlatun ei tartte ottaa opintolainaa koska se on jälkihuoltonuori jolla on kiva etuus niin ettei tartte!

Elikkä mun pitäis pierasta kuukauden vuokra, ja ottaa opintolaina jotta se vuokra saataisiin maksettua. Tai emt, jotenkin ihan vitun sekavasti ne ylipäätänsä selitti koko homman. Yks on kuitenkin varma, en oo ottamassa opintolainaa. Opinnot loppuu nyt keväällä joten ei siinä oo mitään järkeä.

Eivät maininneet mitään miksen mä vois esim hakea asumistukea ja kattaa sillä vuokraa, vai lieköhän tällänen vaihtoehto edes optioissa?

Että mua kyrsii just nyt koko homma. Parin viikon päästä asunnoton kun äiti ja sisko muuttaa, näillä näkymin pakotettu ottamaan opintolaina eikä mistään ole tarjottu asuntoa. Oikein kiva, oikein kiva...

Ja ennenkuin kukaan edes avaa suutaan siitä että miks valitan jostain tälläsestä enkä tee töitä ja hanki rahoja siten. No vaikka siksi että opiskelen vielä kevääseen asti ja teen siellä töitä niska limassa jotta saisin opinnot suoritettua jallaan, ei kamalasti jää aikaa tai voimia palkalliseen työhön. No koulun jälkeen, ehkä töihin sitten tai jatko-opiskelemaan ja joskus siviilipalvelus.

Ei oikeen kuulunut suunnitelmiin opintolaina tai tällänen säätö, mutta mitä muuta mahdollisuutta mulle jää jos jälkihuolto tyrmää ajatuksen asumistuesta?

"Ei ole sellaista kuin ilmainen lounas."

9 kommenttia:

  1. opiskelijanahan saat opintorahaa ja sen lisäksi asumistukea. Totta kai saat asumistukea, kaikki vastaavassa elämäntilanteessa olevat saavat.

    Jos rahat eivät riitä, otat opintolainaa ja nostat sitä vaikka vain sen satasen kuussa.
    Ei kai se nyt niin kauheaa voi olla? :)

    Vuokravakuuden kanssa sossu saattaa auttaa, kannattaa käydä kysymässä. Tai sitten muutatte opiskelija-asuntoon, jolloin vuokravakuutta ei luultavasti ollenkaan tarvita. tai yksityisen vuokranantajan asuntoon, jolloin hänelle saattaa kelvata vuokravakuuden sijaan henkilötakaus. Asiat järjestyvät kyllä!

    VastaaPoista
  2. Asumistuki ei tietenkään kata vuokraa. Se on häviävän pieni osa koko vuokrasta. Mutta jos oikein käsitin niin tuo jälkihuolto maksaa teidän koko vuokran? Jolloin asut käytännössä ilmaiseksi eikä siinä tapauksessa ole oikeutettu asumistukeen. Mutta pelkän vuokravakuuden takia ei todella kannata ottaa lainaa. Jos saat sossulle myytyä ajatuksen että tarvitset toimeentulotukea vuokravakuuteen (takaisinperinnällä eli poismuuttaessa saavat sen takaisin) vain kertaluontoisesti niin eiköhän ne siinä jeesaa.

    VastaaPoista
  3. Sossu ei maksa vuokravakuutta, mutta takaa vuokran vakuuden suuruiselta ajalta, eli käytännössä jos ette kykene maksamaan vuokraa ottaa vuokranantaja summan vakuudesta, mutta tässä tapauksessa sossu maksaa sen. Jos ymmärsit mitä tarkoitin. Joten sieltä vaan kysymään, jos olet oikeasti peeaa niin kyllä ne yleensä jeesaa.

    VastaaPoista
  4. Moi! Mä oon se yksi (nainen mustissa :D) kahvihetkestä ja satuin törmäämään blogiisi vahingossa tänään ja luin sen hetkessä läpi. Kirjoitat mielettömän hyvin ja osaat hyvin kuvaa tuntees. Ja btw: Oot ihan mahtava tyyppi <3 Muista pitää itestäsikin huoli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kappas, löysit tänne. No tervetuloa lukemaan ja seuraamaan kaikkea sitä mitä en aina kahvihetkissä kerro :D

      Poista
    2. Thanks :D Mieluusti jään seuraamaan!

      Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Tarvitsetko kiireellisen lainan velkojen selvittämiseksi vai tarvitsetko pääomalainaa parantaaksesi yritystäsi? Pankit ja muut rahoituslaitokset ovat hylänneet teidät? Tarvitsetko lainan vakauttamista tai asuntolainaa? Älä etsi enää, kun olemme täällä, jotta kaikki taloudelliset ongelmasi olisivat menneisyyteen. Ota yhteyttä sähköpostitse:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Tämä on Ocean Finance -kiinnitykset. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille kohtuullisella 2%: n korolla. Valikoima vaihtelee 5 000,00 dollarista enintään 100 000 000,00 dollariin.

    VastaaPoista
  7. Hei
    Ota yhteyttä meihin kaikkien taloudellisten tarpeidesi suhteen. Voimme antaa sinulle lainan summasta, jonka haluat saada. Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse; christinestahn761@gmail.com

    VastaaPoista

Jos tunnistat mut tai jonkun näistä teksteistä: olet tervetullut kommentoija, mutta pidä tunnistus omana tietonasi.